EPA nuotrauka

Neapolietiškos picos kepimo tradicija pelnė UNESCO apsaugą. „Pizzaiuoli“ – picos paruošimo ir kepimo krosnyje menas – pripažintas nematerialiu žmonijos kultūros paveldu.

Dvi klasikinės šios picos versijos – marinara (pomidorai, česnakas, raudonėlis, aliejus) ir margarita (pomidoras, mocarela, aliejus, bazilikas). Jose naudojami produktai yra Italijos vėliavos spalvų: žalia, balta, raudona.

Tai ne pirmas maisto kultūros pavyzdys UNESCO sąraše. Jame jau yra turkiškos kavos virimo tradicija, kroatiška imbierinė duona, gruziškos vyndarystės metodas.

UNESCO pripažinimo yra sulaukusios tokios Lietuvos nematerialaus kulturos paveldo vertybės kaip kryždirbystė ir kryžių simbolika, dainų ir šokių švenčių tradicija, sutartinės.

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka

EPA nuotrauka