Ingridientai:

200 g sviesto,

4 šaukštai rudojo cukraus,

2 kiaušiniai,

4 šaukštai medaus,

apie 0,5 kg miltų,

2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero,

po 1 arbatinį šaukštelį maltų kvapniųjų pipirų, malto cinamono,maltų gvazdikėlių, muskatų,

kardamono (pagal skonį),

kepimo miltelių,

6 šaukštai pieno.

Sausainių puošimui:

100 g miltinio cukraus,

1 citrinos sultys.

Sviestą truputį pašildyti ir mediniu šaukštu išsukti iki vientisos masės, tada suberti cukrų ir sukti, kol masė pasidaro puri. Po vieną, sukant masę, įmušti kiaušinius, supilti pašildytą medų, suberti visus prieskonius, persijotus miltus, kepimo miltelius, supilti pieną ir užminkyti tešlą.

Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę arba įdėti į polietileninį maišelį ir per naktį palaikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 190°C.

Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti miltais arba iškloti kepimo popieriumi.

Atšaldytą tešlą iškočioti į maždaug 4 mm storio lakštą ir išspausti arba išpjauti norimas figūrėles.

Jeigu sausainiai bus kabinami ant eglutės, mediniu pagaliuku pradurti skylutes.

Sausainius dėti į paruoštą skardą ir kepti apie 10 min., kol gražiai paruduoja.

Kepimo skardą su iškeptais sausainiais išimti iš orkaitės, sausainius palikti skardoje, kol atvės.

Sausainių puošimui į dubenėlį išsunkti citriną, suberti persijotą miltinį cukrų ir mediniu šaukštu išsukti iki vientisos masės.

Iš kepimo popieriaus susukti piltuvėlį, pridėti paruoštos masės, smailųjį galą nukirpti ir spaudžiant puošti sausainėlius. Sausainius palaikyti, kad sustingtų masė.

Tada sausainėlius perverti kaspinėliais arba virvutėmis, kabinti ant eglutės arba sudėti juos į sausainiams skirtą lėkštę.

Jeigu liko tešlos, ją galima užšaldyti.

Miltinį cukrų galima maištyti su spanguolių, aronijų, šaltalankių ar kitomis spalvotomis sultimis.