Jums reikės:

4-5 žieminių bulvių gumbų,

1 žaliosios arba geltonosios citrinos,

2 morkų,

2 obuolių,

apie 50 g žalių svogūnų laiškų,

maltų juodųjų pipirų,

druskos,

apie 0,5 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus,

alyvuogių aliejaus,

žalių petražolių.

Paruošimas:

Žiemines bulves gerai nuplauti (skusti nereikia), stambiai sutarkuoti, apšlakstyti šviežiai spaustomis citrinų sultimis ir keletą minučių palikti pastovėti.

Morkas ir obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti ir sumaišyti su paruoštomis žieminėmis bulvėmis. Suberti sukapotus žalių svogūnų laiškus, įberti maltų pipirų, cukraus, druskos, pašlakstyti aliejumi ir viską gerai sumaišyti. Apibarstyti susmulkintais žalių petražolių lapeliais ir tiekti.

Vietoj aliejaus salotas galima ruošti su majonezu arba grietine.

Bernardinai.lt