http://www.bernardinai.lt/straipsnis/-/86767

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

2012-08-17
Rubrikose: Šeima ir ugdymas » Skanaus 

Bernardinai.lt

Vasariška molūgų sriuba, puikiai sušildysianti vėsesnę dieną.

Sriubai reikės:

šviežio moliūgo;
poros morkų;
svogūno;
kelių skiltelių česnako;
poros čili pipirų;
trupučio aliejaus arba šaukšto sviesto;
1 l sultinio arba vandens;
druskos ir prieskonių pagal skonį (juodųjų pipirų, ciberžolės, kumino, prieskoninių žolelių, lauro lapų).

Voveraičių pagardui:

dubenėlio šviežių voveraičių;
nedidelio svogūno;
skiltelės česnako;
trupučio sviesto;
druskos ir juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

Puode įkaitinti aliejų arba sviestą ir paeiliui dėti smulkintas daržoves: svogūną, česnakus, čili pipirus, morkas ir, galiausiai, kubeliais susmulkintą moliūgą. Jei mėgstate, galite įdėti saliero stiebų ar smulkintos šaknies.

Sudėti prieskonius ir maišant kelias minutes apkepti. Ant daržovių supilti sultinį arba vandenį – tiek, kad apsemtų. Virti kol lengvai suminkštės apie 15–20 minučių. Jei mėgstate, pagardinkite šaukšteliu tamsiojo melasos cukraus.

Nukelkite nuo ugnies ir susmulkinkite sriubą elektriniu smulkintuvu arba pertrinkite per sietelį.

Grybus gerai nuplaukite ir porą minučių pavirkite verdančiame pasūdytame vandenyje. Nusausinkite.

Keptuvėje ištirpinkite sviesto, apkepkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną, sukapotą česnaką, ir, galiausiai, sudėkite grybus. Pakepkite ne ilgiau kaip 10 minučių.

Sriubą tiekite su voveraičių pagardu ir šaukštu grietinėlės, šviežiais mairūnais.

Skanaus!

Bernardinai.lt