2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Mamų receptai: Linos žuvies troškinys

2013-01-15
Rubrikose: Šeima ir ugdymas » Skanaus 
žuvis

Seniau buvo įprasta ketvirtadieniais minėti žuvies dieną ir bent kartą per savaitę suvalgyti žuviesp patiekalą. Kuo žuvies patiekalai vertingi žmogaus sveikatai? Visų pirma žuvyje daug omega-3 rugščių, B grupės vitaminų, o apie tai, kad reguliariai žuvį valgantys žmonės gyvena žymiai ilgiau, sklando ištisos istorijos.

Siūlome nesudėtingą žuvies troškinio receptą, kurį pasiūlė mama Lina.

Jums reikės:

Apie 800 g žuvies filė (menkės, jūrinės lydekos, pengasijos ir pan.)

Druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių

Šiek tiek sviesto

Daržovių (tinka poras, įvairių spalvų paprikos, ankštiniai žirneliai, šparaginės pupelės, brokoliai, morkos). Parinkę įvairių spalvų daržoves, troškiniui suteiksite spalvų.

250 gramų grietinės.

Paruošimas:

Žuvį supjaustykite „vieno kąsnio“ gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais. Palikite marinuotis. Tuo metu supjaustykite turimas daržoves (morkas tarkuokite per burokinę tarką) ir jas, kol suminkštės, kepinkite svieste.

Į troškintuvę arba puodą įpilkite vandens (kad apsemtų dugną, bet ne daugiau), įdėkite grietinės ir ją užvirkite. Į grietinę sudėkite keptas daržoves ir žuvį. Palaukite, kol viskas užvirs, ir atsargiai pamaišydami pavirkite  dar apie 10 minučių.

 Iš tokio tipo žuvies išsiskiria gana daug vandens, bet jei atrodo, kad troškinys per tirštas, įpilkite dar truputėlį vandens.

Galima valgyti su ryžiais.

Skanaus!

Bernardinai.lt

Rašyti komentarą gali tik prisijungę lankytojai. Prisijungti »
  • komentuoti
  • komentarų RSS
  • spausdinti
dvi Gimtojo žodžio knygos

Dvi naujos, lietuviškos, leidyklos „Gimtasis žodis“ naujienos mažiesiems skaitytojams: A. Zurbos apysaka „Voveriukai, voveriukai“ ir P. Žemgulytės eilėraščių knyga „Žalio lapo skėtis“.

knygos

Jau paskutinį kartą šiais metais vartome naujų vaikiškų knygų puslapius. Ir iki švenčių dar kiekvienas tikrai turime laiko – atrasti knygą kaip geriausią dovaną. Ir pagal skonį: kam poezijos, kam nuotykių, kam nekasdienių, moraliai auginančių skaitinių. Briskim į paskutinę šių metų knygų pusnį kartu.

N. Vaitkutė. Tamsa, kuri pabudo

Vaikų literatūros pasaulyje žinoma kaip fantastikos žanro autorė, N. Vaitkutė šįkart neria į trilogijos paaugliams primąją dalį.

RENGINIAI

REKOMENDUOJAME

Sveikas, gyvenime knyga

Bernardinai.lt vyr. redaktoriaus Andriaus Navicko ir kunigo Kęstučio Dvarecko knyga „Sveikas, gyvenime“ – tai dar 2012 m. išleistos knygos „Sutemos tirščiausios prieš aušrą“ tęsinys.

Kard. Audrys Juozas Bačkis

Man kyla klausimas, ką parapija turėtų daryti, kad pakviestų, suburtų žmones ir padėtų išlaikyti meilės vieno kitam priesaiką, duotą visam gyvenimui. Sakyčiau, kad čia atsiveria naujas sielovados kelias, kuriuo eiti dar turime išmokti.

angelas

 Besilaukiančiai moteriai dažnai atrodo, jog tas kitas pasaulis yra visai šalia. Nauja užsimezgusi gyvybė suteikia moteriai naujų jėgų, naują gyvenimo pajautimą...

kalėdinės dovanos

Su meile pagamintos rankų darbo dovanos ne tik nudžiugina artimuosius, bet ir leidžia sutaupyti šventėms taip reikalingų pinigų. 

aš ir psichologija 2014 gruodis

Pasirodė naujas žurnalo „Aš ir psichologija“ numeris – 2014 gruodis. Kviečiame paskaityti redaktorės palydėjimą ir susipažinti su numerio temomis.

šventinis stalas

Aukštaitijoje ant stalo būtinai dedama virtų kviečių. Jie paprastai užpilami medaus miešimu arba parauginta daigintų ruginių miltų „salde“. Senovėje mėgstamas buvo šustinis, t. y. avižinės bandelės, užgeriamos šermukšnynu.