Seniau buvo įprasta ketvirtadieniais minėti žuvies dieną ir bent kartą per savaitę suvalgyti žuviesp patiekalą. Kuo žuvies patiekalai vertingi žmogaus sveikatai? Visų pirma žuvyje daug omega-3 rugščių, B grupės vitaminų, o apie tai, kad reguliariai žuvį valgantys žmonės gyvena žymiai ilgiau, sklando ištisos istorijos.

Siūlome nesudėtingą žuvies troškinio receptą, kurį pasiūlė mama Lina.

Jums reikės:

Apie 800 g žuvies filė (menkės, jūrinės lydekos, pengasijos ir pan.)

Druskos, pipirų, kitų mėgiamų prieskonių

Šiek tiek sviesto

Daržovių (tinka poras, įvairių spalvų paprikos, ankštiniai žirneliai, šparaginės pupelės, brokoliai, morkos). Parinkę įvairių spalvų daržoves, troškiniui suteiksite spalvų.

250 gramų grietinės.

Paruošimas:

Žuvį supjaustykite „vieno kąsnio“ gabalėliais ir apibarstykite prieskoniais. Palikite marinuotis. Tuo metu supjaustykite turimas daržoves (morkas tarkuokite per burokinę tarką) ir jas, kol suminkštės, kepinkite svieste.

Į troškintuvę arba puodą įpilkite vandens (kad apsemtų dugną, bet ne daugiau), įdėkite grietinės ir ją užvirkite. Į grietinę sudėkite keptas daržoves ir žuvį. Palaukite, kol viskas užvirs, ir atsargiai pamaišydami pavirkite  dar apie 10 minučių.

 Iš tokio tipo žuvies išsiskiria gana daug vandens, bet jei atrodo, kad troškinys per tirštas, įpilkite dar truputėlį vandens.

Galima valgyti su ryžiais.

Skanaus!