Nuostabios salotos, kai norisi paimprovizuoti. Improvizacija galima pasirenkant produktus ir jų kiekius, todėl čia specialiai nerašome, kiek ko reikia.

Pradžiai gerai būtų turėti „Tzatziki“ (tai tradicinis graikiškas jogurto ir agurkų užkandis) arba jo pasigaminti patiems – į natūralų jogurtą įmaišyti porą skiltelių išspausto česnako ir per burokinę tarką sutarkuoto agurko, pasūdyti. Galima įdėti šiek tiek krapų, šaukštą grietinės.

Kol padažas laukia paruoštas, einame virti kuskusą. Patarimas: geriau šias kruopas virti daržovių sultinyje, tada jos įgauna labai puikų skonį. Bet galima ir paprastame vandenyje, tik šiek tiek pasūdžius. Kiek virti kuskuso kruopų,

nuspręskite patys pagal valgančiųjų kiekį ir alkanumą. Išvirtą kuskusą perliejame šaltu vandeniu.

Kol kuskusas verda, ruošiame daržoves. Paprikas (nesvarbu kokios spalvos) supjaustome griežinėliais ir kepame keptuvėje, orkaitėje arba gariname garpuodyje. Visi variantai tinka. Tik nesūdykite.

Griežinėliais supjaustome pomidorą, avokadą, agurką ar tai, ką turime ir mėgstame.

Keptuvėje arba grilyje pasikepame „Halloumi“ (fetos tipo) sūrio. Svarbiausia nesūdyti daržovių, nes halloumi sūris yra sūrus, jo druskingumo pakanka visoms salotoms.

O tada jau tiesiog viska komponuojame į lėkštę.

Skanaus!