Prieš kurį laiką gavome klausimą, kuris mus pačius kiek sutrikdė. 

Kuo mitybai vertingos mums dar neįprastos čija, burnočio ir bolivinės balandos sėklos? Ar jos iš tiesų daug vertingesnės už sintetinius maisto papildus ir kaip jas vartoti?

Tiesą pasakius, tai buvo mums paties negirdėti masito produktai, paie kuriuos pasiteiravome sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės.

Peržiūrėję trumpą reportažą sužinosite, kokiomis pagrindinėmis savybėmis pasižymi šios sėklos, kokį jos turi skonį, kur vartojamos ir kaip. Ypač siūlome pasidomėti bolivine balanda, kuri yra viena iš vos keleto augalinių produktų, kurie puikiai gali pakeisti mėsą.

Laidą parengė www.bernardinai.lt žurnalistė Jurga Kajėnienė, režisavo Tomas Kavaliauskas. Daugiau „Man svarbu“ laidų rasite čia.

Kviečiame siųsti jums rūpinčius klausimus „Man svarbu“ laidoms. Jūs klausite, mes ieškosime specialisto, galinčio jums atsakyti. redakcija@bernardinai.lt 

Bernardinai.TV