„Beigelių krautuvėlė“: praeities nostalgija mūsų dienoms

2016 m. Kovo 4 d. | 964 peržiūros | Komentarų nėra

Visai neseniai Vilniuje duris atvėrė košerinio maisto kavinė „Beigelių krautuvėlė“. Kol kas svarbiausia kavinės trauka – vietoje kepami beigeliai ir iš jų gaminami sumuštiniai. Beigeliai – tai jidiš kultūros kulinarijos gaminys, bandelė, kuri iškepta gali būti pjaunama pusiau ir daromas sumuštinis. Visame pasaulyje beigeliai neparanda savo populiarumo, pvz., Amerikoje šiandien iškepama apie 5 mln beigelių per parą.

Beje, visas gaminimo procesas vyksta laikantis itin griežtų košer tradicijų. Kalbiname kavinės vadovę ir begelių kepėją Jurgitą Nagrockytę, rabinus Šimšoną Danielį Izaksoną ir Kalevą Kreliną bei žydų religinės bendruomenės vadovą Simą Leviną – kaip atsirado „Beigelių krautuvėlė“, kokios yra svarbiausios košerinio maisto taisykles ir kuo kvepia žydiška virtuvė.

Laidą parengė Jurgita Lūžaitė-Kajėnienė ir Einaras Eringis

Bernardinai.TV

Naujausios laidos

Laidų ciklai

Pokalbiai apie santuoką ir šeimą

laidos, skirtos tiek besiruošiantiems santuokai, tiek ugdantiems santykius šeimoje.

Sveikas, gyvenime

sveikstančių priklausomų asmenų liudijimai, specialistų komentarai.

Paskaitos

specialistų paskaitų vaizdo įrašai, norintiems nerti giliau.

Vilties auginimas

laidos apie pagalbą sunkiai sergantiems,

Pokalbiai apie sveikatą

visa tai, ko norėtumėte paklausti gydytojų.