
Ant pilnutėlio armėnų stalo: balandėliai su vynuogių lapais – dolmos
Armėnai nemėgsta valgyti vieni, todėl visuomet kviečia prie stalo.
Kostas Kajėnas – vaizdo operatorius, edukacinių ir mokomųjų laidų kūrėjas, dirbęs su įvairiais medijų projektais. Kostui 2019 m. buvo įteikta pagrindinė premija „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“, kurią skyrė Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.
Armėnai nemėgsta valgyti vieni, todėl visuomet kviečia prie stalo.
Donatas Puslys kalbina psichologę Mildą Lukauskienę ir „Caritas“ vaiko ir motinos namų gyventoją Livetą.
Sunaikinus Marijampolės ir aplinkinių gyvenviečių žydus, sinagoga visam laikui prarado savo pirminę paskirtį.
Pasakojimas apie Graikijos virtuvę ir tradicinių kalėdinių graikiškų saldėsių receptas.
„Man įdomu dirbti, ir tas „įdomu“ nulemia viską, – sako menininkas. – Kiekvienas naujas kūrybinis darbas žavi tuo, kad niekada nesikartoja.“
Kviečiame nerti į spalvingą ir skonių kupiną Libano maisto pasaulį – su Lietuvoje gyvenančiu libaniečiu ir maisto stilistu R. Janoniu.
Eišiškės nuo neatmenamų laikų formavosi kaip daugiatautis miestas. Jo neatsiejama dalimi nuo seno tapo žydų bendruomenė.
Istoriniai šaltiniai teigia, kad Kurkliuose jau nuo XVII a. gyveno gausi žydų bendruomenė.