2021 10 01

Indrė Uselytė

Vidutinis skaitymo laikas:

2 min.

Kaip išsirinkti duonos kepimo formą?

Unsplash.com nuotrauka

Ką tik iškeptos duonos kvapas tiesiog svaigina. Vos tik jį užuodus norisi atsipjauti to nuostabaus kepinio riekelę ir mėgautis ja su kaimišku sviestu ar tiesiog be nieko. Jeigu orkaitė virtuvėje jums geriausia draugė, tikriausiai jau esate bandę arba bent jau svarstę kepti duoną namuose. Vienas iš šiuo atveju reikalingiausių dalykų yra kepimo forma. Taigi kaip išsirinkti tinkamą?

Kokios rūšies kepinius galima kepti duonos formose?

Šios kepimo formos yra būtinos tokiems kepiniams kaip sviestinės bandelės arba kitaip „Brioche“, babka, sumuštinių arba greitai paruošiama bananų ar cukinijų duona. Tačiau kepinių sąrašas tuo dar nesibaigia. Duonos kepimo formos internetu taip pat kuo puikiausiai tinka ir pyragams arba pikantiškiems patiekalams, tokiems kaip lazanija. Taigi šie universalūs indai gali būti puiki investicija kiekvienam, mėgstančiam kepti.

Kaip išsirinkti tinkamo dydžio duonos kepimo formą?

Daugelyje duonos receptų būna pateiktas reikalingos formos dydis. Tačiau, jeigu tokia informacija nėra nurodyta arba norima kepti kitokiame inde, pasirinkti tinkamą jo dydį galima keliais būdais.

Pirmasis iš jų – kepimo formos tūrio matavimas. Vienas iš lengviausių būdų tai padaryti tiesiog pripildyti ją vandens ir šį po to supilti į matavimo indą. Tūrį taip pat galima apskaičiuoti išmatavus formą ir panaudojus tokią formulę: tūris = ilgis x plotis x aukštis.

Išsirinkti tinkamo dydžio kepimo formą duonai, galima matuojant ir tešlos tūrį. Norint tai padaryti, ją reikia paprasčiausiai supilti į didesnį matavimo indą. Dažniausiai duonos tešla kepdama pakyla maždaug du trečdalius. Todėl užpildant ja formą reikėtų palikti maždaug tiek pat laisvos vietos.

Kokius dar aspektus įvertinti, renkantis duonos kepimo formą?

Tam, kad pasirinkta duonos kepimo forma 100 proc. atitiktų jūsų lūkesčius, taip pat svarbu įvertinti jos kampus. Indai su suapvalintais kraštais yra lengviau valomi, o turintys aštresnius kampus suteikia duonai išraiškingesnę išvaizdą.

Dar vienas dalykas, į kurį derėtų atsižvelgti renkantis kepimo formą, yra jos patvarumas. Stikliniai indai paprastai yra ilgaamžiškesni, taip pat gali būti naudojami mikrobangų krosnelėje, šaldiklyje ir plaunami indaplovėje. Metalinės kepimo formos geriau praleidžia šilumą, t. y. greičiau įkaista. Be to, dažniausiai jos būna padengtos nelimpančia danga. Silikonines kepimo formas itin patogu naudoti ir išvalyti, taip pat jų paviršius yra nelimpantis.

Įdomu? Prenumeruokite naujienlaiškį ir skaitykite mus kasdien

Ieškant duonos kepimo formos, rinktis tikrai yra iš ko. Taigi nepatingėkite skirti laiko šio indo paieškai ir įsigykite tokį, kuris geriausiai atitiktų jūsų lūkesčius.

Partnerių turinys

Kviečiame remti Bernardinai.lt

Jei mus skaitote, žiūrite ar klausotės, galite prisidėti ir prie mūsų gyvavimo, taip tapdami misijos įgyvendinimo partneriais.

Taip, paremsiu