
Kaip išsikepti tradicinį Sakartvelo patiekalą – viščiuką „tabaka“?
„Tabaka“ – tai svieste specialioje keptuvėje kepama marinuota vištos išklotinė, uždengta lėkšte arba plokščiu dangčiu ir paslėgta svoriu.
„Tabaka“ – tai svieste specialioje keptuvėje kepama marinuota vištos išklotinė, uždengta lėkšte arba plokščiu dangčiu ir paslėgta svoriu.
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Su litvakų kulinarijos paveldo puoselėtoja, tradicinės žydų virtuvės žinove ponia Riva – apie Lietuvos žydų kulinarinį palikimą.
Su diplomate H. Kobeckaite ir Trakų karaimų bendruomenės nare M. Rajeckiene gaminame tradicinius kibinus pagal šeimos receptą.
Su etnokultūrinio muziejaus „Lietuvos totoriai“ įkūrėja L. Gaidukevičiene – apie Lietuvos totorių kulinarinį palikimą.
Daugelį šimtmečių trukusi lietuvių ir žydų kaimynystė tebeatsispindi tautų virtuvėje.
Armėnai nemėgsta valgyti vieni, todėl visuomet kviečia prie stalo.