
Pagal Libano virtuvės tradicijas: sėsti prie stalo visiems kartu ir valgyti vieni kitiems iš rankų
Libanietiška tabulė – svarbiausias patiekalas ant stalo, atskleidžiantis šeimininkės kruopštumą ir jos sodo daržovių kokybę.
Libanietiška tabulė – svarbiausias patiekalas ant stalo, atskleidžiantis šeimininkės kruopštumą ir jos sodo daržovių kokybę.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Su litvakų kulinarijos paveldo puoselėtoja, tradicinės žydų virtuvės žinove ponia Riva – apie Lietuvos žydų kulinarinį palikimą.
Su diplomate H. Kobeckaite ir Trakų karaimų bendruomenės nare M. Rajeckiene gaminame tradicinius kibinus pagal šeimos receptą.
Su etnokultūrinio muziejaus „Lietuvos totoriai“ įkūrėja L. Gaidukevičiene – apie Lietuvos totorių kulinarinį palikimą.
Veisiejai nuo XVIII a. pr. buvo ir vienos iš Lietuvos žydų bendruomenių namai.
Vienintelė iš buvusių trijų sinagogų Varėnoje išliko pažeidžiamiausioji – medinė sinagoga, unikalus architektūros paveldo objektas.
Sunaikinus Marijampolės ir aplinkinių gyvenviečių žydus, sinagoga visam laikui prarado savo pirminę paskirtį.
Vykdome technologijų atnaujinimo darbus. Atsiprašome dėl galimų sutrikimų.
Norite prisidėti prie pokyčių?