
Paveldotyrininkas R. Laužikas apie margučius, krienus, baumkucheną ir pamirštą Velykų bobą
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Naminiai riestainiai gaminami iš labai paprastų ingredientų, dažniausiai visuomet turimų namuose.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
Kūčių vakaro akimirkos Pelegrindos ir Girių kaimų gyventojų namuose.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
Libanietiška tabulė – svarbiausias patiekalas ant stalo, atskleidžiantis šeimininkės kruopštumą ir jos sodo daržovių kokybę.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Skaitykite ir ateityje skirdami kad ir nedidelę sumą mūsų darbui tęsti.