
Tokių Kūčių mieste nebepamatysite: A. Baltėno fotografijose – tradicijos, ramybė ir susikaupimas
Kūčių vakaro akimirkos Pelegrindos ir Girių kaimų gyventojų namuose.
Kūčių vakaro akimirkos Pelegrindos ir Girių kaimų gyventojų namuose.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
Libanietiška tabulė – svarbiausias patiekalas ant stalo, atskleidžiantis šeimininkės kruopštumą ir jos sodo daržovių kokybę.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Naujai išleista seniausia Lietuvoje kulinarinė knyga – Liudvikos Didžiulienės-Žmonos kūrinys pirmą kartą išleistas net prieš 125 metus.
Pavartykime senuosius Lietuvos gastronomijos istorijos šaltinius.