
Apie cepelino dydžio virtinius ir kelią nuo archeologijos į komunikaciją. Pokalbis su prof. R. Laužiku
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Didžiausią paklausą Mėmelyje, Karaliaučiuje, Tilžėje turėjo silpnai šaltai parūkytos vytintos stintos, kurios pasižymėjo išskirtiniu skoniu.
Kūčių valgiai mus moko supratimo, kad visa, kas reikalinga mums išlikti, yra čia pat, šalia mūsų, mūsų žemėje, mūsų miške.
„Bernardinų“ redakcijos žmonės dalijasi receptais patiekalų, kurie ne kartą išbandyti, gaminami ir ragaujami jau ne vienus metus.
„Maistas, jo ruoša ir valgymo kultūra mums taip pat yra krikščioniško lobyno dalis“, – sako kun. Ričardas Doveika.
Daugelį šimtmečių trukusi lietuvių ir žydų kaimynystė tebeatsispindi tautų virtuvėje.
Istorijoje teigiama, kad Lietuvos žydai suvalgydavo bent po vieną silkę kasdien.
Tokie patys per kiekvienas Kūčias bei Kalėdas silkių receptai ir keli kūrybiškai išaugę iš pirmtakų. Pabandykite.