
„Mūsų namus užgriūdavo būriai suaugusiųjų ir vaikų…“ Kalėdų šventės Donbase
Lietuvoje gavusi prieglobstį ukrainietė Ina Žolob pasakoja apie savo vaikystės Kalėdų šventes Donbase.
Lietuvoje gavusi prieglobstį ukrainietė Ina Žolob pasakoja apie savo vaikystės Kalėdų šventes Donbase.
Bet kuri šventė nusipelno tokio įspūdingo patiekalo kaip tik ką iš orkaitės ištraukta žąsis, antis, višta ar kalakutas.
Kaip pasiruošti šventėms, kad Kūčių ir Kalėdų stalas būtų gausus, skanus ir gražus, tačiau nepriaugtume papildomų nereikalingų kilogramų?
Ką daryti, kad dar iki švenčių neįvarytume savęs į kampą?
„Maistas, jo ruoša ir valgymo kultūra mums taip pat yra krikščioniško lobyno dalis“, – sako kun. Ričardas Doveika.
Istorijoje teigiama, kad Lietuvos žydai suvalgydavo bent po vieną silkę kasdien.
Tokie patys per kiekvienas Kūčias bei Kalėdas silkių receptai ir keli kūrybiškai išaugę iš pirmtakų. Pabandykite.
Pavartykime senuosius Lietuvos gastronomijos istorijos šaltinius.
Vykdome technologijų atnaujinimo darbus. Atsiprašome dėl galimų sutrikimų.
Norite prisidėti prie pokyčių?