
Paveldotyrininkas R. Laužikas apie margučius, krienus, baumkucheną ir pamirštą Velykų bobą
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Naminiai riestainiai gaminami iš labai paprastų ingredientų, dažniausiai visuomet turimų namuose.
Ekspertė dalijasi patarimais, kaip mėsos kukulius kiekvieną kartą pagaminti itin gardžiai.
Anksčiau Andalūzijos kaimuose beveik kiekvieno namo galiniame kieme stovėdavo pašiūrė, kurioje augindavo gyvulius.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
„Tabaka“ – tai svieste specialioje keptuvėje kepama marinuota vištos išklotinė, uždengta lėkšte arba plokščiu dangčiu ir paslėgta svoriu.
Kūčių vakaro akimirkos Pelegrindos ir Girių kaimų gyventojų namuose.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
Vykdome technologijų atnaujinimo darbus. Atsiprašome dėl galimų sutrikimų.
Norite prisidėti prie pokyčių?