
Apie cepelino dydžio virtinius ir kelią nuo archeologijos į komunikaciją. Pokalbis su prof. R. Laužiku
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Su litvakų kulinarijos paveldo puoselėtoja, tradicinės žydų virtuvės žinove ponia Riva – apie Lietuvos žydų kulinarinį palikimą.
Su diplomate H. Kobeckaite ir Trakų karaimų bendruomenės nare M. Rajeckiene gaminame tradicinius kibinus pagal šeimos receptą.
Su etnokultūrinio muziejaus „Lietuvos totoriai“ įkūrėja L. Gaidukevičiene – apie Lietuvos totorių kulinarinį palikimą.
Didžiausią paklausą Mėmelyje, Karaliaučiuje, Tilžėje turėjo silpnai šaltai parūkytos vytintos stintos, kurios pasižymėjo išskirtiniu skoniu.
„Maistas, jo ruoša ir valgymo kultūra mums taip pat yra krikščioniško lobyno dalis“, – sako kun. Ričardas Doveika.
Daugelį šimtmečių trukusi lietuvių ir žydų kaimynystė tebeatsispindi tautų virtuvėje.
Armėnai nemėgsta valgyti vieni, todėl visuomet kviečia prie stalo.
Įsivaizduokite, vieną dieną Jus pasiekia tokia žinia –
dėl finansinių sunkumų „Bernardinai.lt“ stabdo savo veiklą.
Darome viską, kad taip neatsitiktų, bet mums reikia Jūsų pagalbos.
Paremkite dabar, kad galėtumėte skaityti „Bernardinai.lt“ ir rytoj.