
Paveldotyrininkas R. Laužikas apie margučius, krienus, baumkucheną ir pamirštą Velykų bobą
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Naujai išleista seniausia Lietuvoje kulinarinė knyga – Liudvikos Didžiulienės-Žmonos kūrinys pirmą kartą išleistas net prieš 125 metus.
Pavartykime senuosius Lietuvos gastronomijos istorijos šaltinius.
Apie barokinę valgymo kultūrą Vilniaus universitete – iš Vilniaus jėzuitų kolegijos 1710–1723 m. dienoraščio.
Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją.
Skaitykite ir ateityje skirdami kad ir nedidelę sumą mūsų darbui tęsti.