
Kūčios – Kristaus gimimo išvakarės
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Raudonų plytų pastatai arba, kaip vietiniai sakydavo – raudonieji mūrai – išsirikiavę nepertraukiama eile Molėtų centrinėje gatvėje.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Naujai išleista seniausia Lietuvoje kulinarinė knyga – Liudvikos Didžiulienės-Žmonos kūrinys pirmą kartą išleistas net prieš 125 metus.
Pavartykime senuosius Lietuvos gastronomijos istorijos šaltinius.
Apie barokinę valgymo kultūrą Vilniaus universitete – iš Vilniaus jėzuitų kolegijos 1710–1723 m. dienoraščio.
Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją.