
Paveldotyrininkas R. Laužikas apie margučius, krienus, baumkucheną ir pamirštą Velykų bobą
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Šie prašmatnūs kepiniai yra beveik išnykę. Lietuviškos bobos būdavo tikrai įspūdingo aukščio – 50–70 centimetrų.
Naminiai riestainiai gaminami iš labai paprastų ingredientų, dažniausiai visuomet turimų namuose.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Raudonų plytų pastatai arba, kaip vietiniai sakydavo – raudonieji mūrai – išsirikiavę nepertraukiama eile Molėtų centrinėje gatvėje.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Naujai išleista seniausia Lietuvoje kulinarinė knyga – Liudvikos Didžiulienės-Žmonos kūrinys pirmą kartą išleistas net prieš 125 metus.
Skaitykite ir ateityje skirdami kad ir nedidelę sumą mūsų darbui tęsti.