
Kaip išsikepti tradicinį Sakartvelo patiekalą – viščiuką „tabaka“?
„Tabaka“ – tai svieste specialioje keptuvėje kepama marinuota vištos išklotinė, uždengta lėkšte arba plokščiu dangčiu ir paslėgta svoriu.
„Tabaka“ – tai svieste specialioje keptuvėje kepama marinuota vištos išklotinė, uždengta lėkšte arba plokščiu dangčiu ir paslėgta svoriu.
„Žiemą, kai tamsu, šalta ir siaučia virusai, būtų tiesiog nuodėmė į savo meniu neįtraukti raugintų kopūstų“, – teigia V. Kurpienė.
Žiemą vaikams rekomenduojama gerti šilto vandens, nes tai gali padėti išvengti peršalimo ligų.
Kulinarijos ekspertė sako, kad antram gyvenimui galima prikelti net apvytusias salotas, kurias daugelis linkę išmesti.
Apsinuodijimas pasireiškia pykinimu, vėmimu, viduriavimu, pilvo ar galvos skausmais ir pakilusia kūno temperatūra.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
Kūčiukai gaminami iš grynų kviečių, tai – trečias pagal svarbą maisto alergenas, teigia profesorė Rūta Dubakienė.
„Jei visi į kariuomenę paimti jaunuoliai būtų pasielgę taip kaip jis, Hitleris nebūtų galėjęs įgyvendinti savo velniškų planų.“