
Skerstuvių fiesta Karkabuėjaus miestelyje
Anksčiau Andalūzijos kaimuose beveik kiekvieno namo galiniame kieme stovėdavo pašiūrė, kurioje augindavo gyvulius.
Anksčiau Andalūzijos kaimuose beveik kiekvieno namo galiniame kieme stovėdavo pašiūrė, kurioje augindavo gyvulius.
Duoną tyrinėjantys specialistai pasaulyje priskaičiuoja šimtus duonos rūšių, o pirmoji duona Lietuvoje iškepta prieš 3500 metų.
Šiandienės Kūčios – tai iškilminga vakarienė prie bičiulystės, ramybės, susitaikymo stalo.
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
Kalbant apie lietuviškas gastronomines tradicijas, svarbiausia, kad išliktų platesnis tradicijos matymo laukas.
Su litvakų kulinarijos paveldo puoselėtoja, tradicinės žydų virtuvės žinove ponia Riva – apie Lietuvos žydų kulinarinį palikimą.
Su diplomate H. Kobeckaite ir Trakų karaimų bendruomenės nare M. Rajeckiene gaminame tradicinius kibinus pagal šeimos receptą.
Skaitykite ir ateityje skirdami kad ir nedidelę sumą mūsų darbui tęsti.