
Lėkštėje kvepia Italija – gaminame „spagetti all’Amatriciana“
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
Lietuvoje gyvenantis italas D. Gulla sako, kad skanaus maisto tvirtove vadinamą Italiją galima nesunkiai susikurti kiekvienoje virtuvėje.
Pasivaikščiokime po Vilniaus miesto karaimų gyvenimą su profesore Halina Kobeckaite.
Libanietiška tabulė – svarbiausias patiekalas ant stalo, atskleidžiantis šeimininkės kruopštumą ir jos sodo daržovių kokybę.
Dviguba tapatybė, dviguba kultūra – lietuviškoji ir karaimiškoji, teigia A. Novickas, praturtina.
17 metų Lietuvoje gyvenantis Germanas pažintį su Meksikos virtuve siūlo pradėti nuo paprasto, bet meksikiečių itin mėgstamo patiekalo.
2022-ieji – Lietuvos karaimų metai. Vytauto Didžiojo XIV a. pakviesti apsigyventi Trakuose, karaimai čia atvyko su savo kalba ir religija.
Gedučių dvaro vieta paženklinta akmeniu su Th. Grotthusso bareljefu ir posakiu: „Nors šviesa apšviečia tamsą, nieko nėra tamsiau už šviesą.“
1927 m. į Kauną atvykęs D. Dolskis nutarė į lietuvių kultūrą įnešti gaivališkų vėjų ir sulietuvino savo vardą – iš Danijilo tapo Danieliumi.
Vykdome technologijų atnaujinimo darbus. Atsiprašome dėl galimų sutrikimų.
Norite prisidėti prie pokyčių?